Helsingin Keinutien ala-asteen koulu

Keinutien ala-asteen saneeraushankkeen lähtökohtina olivat sisäilman puutteet sekä rakennuksen talotekniset ja rakenteelliset perusparannustarpeet. Kohde oli julkinen hanke, joka toteutettiin rakennusliikkeiden kautta pääurakoitsija-aliurakoitsija-mallilla. Pääurakoitsijaksi valikoitunut YIT keräsi talotekniikan ja rakentamisen ammattilaiset yhteen.

Sitä mukaa kun hankkeen koko kasvaa, kasvavat myös haasteet. Saneerauksen aikana koulu oli osittain toiminnassa, joten työnteossa oli otettava huomioon lasten ja henkilökunnan turvallisuus. Tämä vaati myös saneerauksen ajaksi tehtäviä väliaikaisia talotekniikkaratkaisuja.

Koulun kesälomien aikana saimme tehtäväksemme päivittää rakennuksen ensimmäisen vaiheen palovaroitinjärjestelmän automaattiseksi paloilmoitinjärjestelmäksi. Yhteistyökumppaneiden ja asentajien hyvällä asenteella ja kovalla työllä järjestelmä asennettiin turvaamaan koulua ennen kuin oppilaat saapuivat uuteen, remontoituun kouluunsa.

Kun koko urakka-aikaa ehdotettiin lyhennettäväksi, työryhmältä edellytettiin tarkkaa projektin uudelleen resursoimista ja aikatauluttamista. Hyvällä ja periksiantamattomalla joukkuehengellä oli suuri merkitys siihen, että rakennus- ja talotekniikkatyöt pysyivät tiukasta aikataulusta huolimatta sovituissa raameissa.

Referenssi |

Jätkäsaaren päiväkoti ja peruskoulu

Koko rakennuksen kattavalla DALI-valaistusohjausjärjestelmällä valaistuksen ohjauksesta saatiin keskitetty ja helposti muunneltava.

Lue lisää
Referenssi | Suunnittelu, Urakointi

Meilahden sairaalan pysäköintihalli

Valaisimien uusimisen ja ohjauksen ansiosta energiaa säästyi kymmeninen tuhansien eurojen edestä.

Lue lisää
Referenssi |

Muut referenssit

Useita esimerkkejä tekemistämme töistä suunnittelusta urakointiin.

Lue lisää