Jätkäsaaren päiväkoti ja peruskoulu

Jätkäsaaren peruskoulun luokat 1-2 ja päiväkoti -hanke oli uudisrakennus, joka rakennettiin Helsingin kaupungille kattamaan uudistusasuntojen kasvualueen alakoulu- ja päiväkotitarvetta.

Rakennus sijaitsee Rionkadulla Jätkäsaaren uudisalueella. Rakentamisen runkovaiheessa työmaan logistiikassa oli otettava huomioon kohteen sijainti sekä tontin ahtaus.

Rungon pystyttämisen jälkeen aloitimme rakennuksen sisäiset sisäjohtoasennukset. Palonkestävien johtotie- ja kaapelijärjestelmien asennusten jälkeen työt jatkuivat normaaleilla johtotie- ja kaapelijärjestelmien asennuksella. Rakennuksiin asennettiin myös perinteiset sähkö- ja telejärjestelmät. Ainoana poikkeuksena olivat projektin aikana lisättävät sisäverkon vahvistinasemat.

Huomionarvoista kohteessa oli koko rakennuksen kattava väyläpohjainen DALI-valaistusohjausjärjestelmä. Koulun ja päiväkodin valaistusohjaus oli yhdistetty reitittimien ja atk-verkon kytkimien kautta samaan DALI-järjestelmään. Vaikka kyse oli koko rakennuksen kattavasta ohjausverkosta, oli järjestelmän kaapelointi ja ohjelmointi helppo toteuttaa. Joustavuutta ja kustannustehokkuutta lisäsi se, että muutokset pystyttiin toteuttamaan ohjelmallisesti valmista kaapelointia lisäämättä tai muuttamatta.

DALI-järjestelmällä valaistuksen ohjauksesta saatiin keskitetty ja helposti muunneltava. Järjestelmän avulla rakennuksen valaistus voidaan säätää yksilöllisesti esimerkiksi himmentämään valoja lasten päiväunien aikaan tai seuraaman päivänvalorytmiä. Tämä mahdollistaa myös yksilöllisen valaisimen tehonsäädön, tilannekohtaisen valaistuksen sekä helpottaa tilamuutoksien toteuttamista.

Valmis kohde on loistava esimerkki onnistuneesta nykyaikaisesta suunnittelusta ja rakentamisesta.

Referenssi | Suunnittelu, Urakointi

Meilahden sairaalan pysäköintihalli

Valaisimien uusimisen ja ohjauksen ansiosta energiaa säästyi kymmeninen tuhansien eurojen edestä.

Lue lisää
Referenssi | Suunnittelu, Urakointi

Helsingin Keinutien ala-asteen koulu

Väliaikaisilla talotekniikkaratkaisuilla taattiin lasten ja koulun henkilökunnan turvallisuus.

Lue lisää
Referenssi |

Muut referenssit

Useita esimerkkejä tekemistämme töistä suunnittelusta urakointiin.

Lue lisää