Meilahden sairaalan pysäköintihalli

Meilahden sairaalan pysäköintihallin alkuperäinen valaistus lähenteli elinkaarensa loppua. Ensimmäinen ajatus oli vaihtaa LED-putket entisten T8-loistelamppujen tilalle. Investointi tuntui kuitenkin suurelta, koska parkkihallin lähes tuhat mekaanisesti kulunutta valaisinta eivät uudistamisen jälkeenkään toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tekemämme valaistuslaskelmat osoittivat, että valaisimien määrää voisi vähentää 25 prosenttia, jos kaikki valaisimet uusittaisiin. Vilkkaasti liikennöidyssä pysäköintihallissa valaistukselle kertyy paljon käyttötunteja, jos niitä ohjataan ainoastaan kiinteistöautomaation aikaohjelmalla. Aikaohjauksen tilalle ehdotimme liiketunnistusohjausta, jossa alueet jaetaan muutamaan lohkoon ajoväylät ja kulkureitit huomioiden.

Työn haasteena oli työalueiden rajaukset vilkkaasti liikennöidyssä pysäköintihallissa. Myös osan ajasta ilman valaistusta olleen työalueen riskit tuli ottaa huomioon ja minimoida. Liikennejärjestelyt ja asennustyöt sujuivat kuitenkin kaiken aikaa loistavasti.

Lopulta valaistuksen uusimisen kustannukset olivat hyvin pienet suhteessa uusien valaisimien takuuseen ja huomattavaan energiansäästöön. Kahdelle vuodelle jaksotetun hankkeen ensimmäisen vuoden aikana energiaa säästyi kymmeninen tuhansien eurojen edestä, vaikka hankkeesta oli toteutettu vasta puolet.

Referenssi |

Jätkäsaaren päiväkoti ja peruskoulu

Koko rakennuksen kattavalla DALI-valaistusohjausjärjestelmällä valaistuksen ohjauksesta saatiin keskitetty ja helposti muunneltava.

Lue lisää
Referenssi | Suunnittelu, Urakointi

Helsingin Keinutien ala-asteen koulu

Väliaikaisilla talotekniikkaratkaisuilla taattiin lasten ja koulun henkilökunnan turvallisuus.

Lue lisää
Referenssi |

Muut referenssit

Useita esimerkkejä tekemistämme töistä suunnittelusta urakointiin.

Lue lisää